Klachten over steil fiets/voetpad spoorviaduct Diemen blijven

De klachten over het te steile fiets- en voetpad in het nieuwe spoorviaduct in Diemen houden aan. Dat blijkt uit een oproep van Het Parool in een Diemer Facebook groep. Daar wordt ook melding gemaakt van de eerste valpartijen waarbij een meisje haar pols heeft gebroken en arm gekneusd terwijl een ander schaafwonden opliep. Vooral voor ouderen zijn de steile hellingen aan beide zijden een groot probleem, zowel lopend maar met name op de fiets. Bij sterke tegenwind zijn sommigen ook gedwongen af te stappen en de fiets omhoog te duwen. Rolstoelgebruikers komen in enkele gevallen helemaal de helling niet op. Het Parool zal vermoedelijk later deze week ook aandacht besteden aan de nieuwe problemen in het centrum van Diemen. Eerder werd in de gemeenteraad al aandacht gevraagd voor de gevaarlijke situatie op het kruispunt van Buitenlust met de weg vanuit het spoorviaduct.