‘Voor fietser moet spoorviaduct Diemen geen probleem vormen’

Voor fietsers die regelmatig fietsen moeten de steile hellingen in het nieuwe spoorviaduct van Diemen geen probleem vormen. Soms moet iemand even afstappen en een stukje lopen maar dat is ook overkomelijk. Dat heeft wethouder Hans Prins (Ons Diemen) meegedeeld in antwoord op vragen van de VVD over de aanhoudende klachten over het steile fiets/voetpad in de spooronderdoorgang. Wel denkt Prins dat het bij windkracht 7 of meer ‘voor een aantal fietsers of gebruikers van scootmobielen of rollators wel een probleem kan zijn om naar boven te komen’. De wethouder benadrukte daarbij dat de helling 4 procent bedraagt, een steilheid die ook elders in het land wordt gehanteerd. Daarmee voldoet de weg ook aan de geldende normen. Verder stelde zowel Prins als VVD-raadslid Veerle Voermans dat het project nog niet af is. In de eindsituatie is het mogelijk voor voetgangers ‘gelijkvloers’ naar het station te gaan, dan de lift omlaag en de andere lift omhoog te nemen en de weg opnieuw zonder helling te vervolgen, bijvoorbeeld door het nieuwe plantsoen aan de centrumzijde. Zowel B&W als de VVD zullen de situatie en de klachten blijven volgen.