Staking bij sociale werkvoorziening Pantar in Diemen

Medewerkers van de sociale werkplaatsen van Pantar in Diemen en Amsterdam houden dinsdag een kortstondige staking om hun eis voor een loonsverhoging te onderstrepen. Dat meldt de FNV. In Diemen staan het hoofdkantoor en grote werkplaatsen aan Plantage de Sniep terwijl medewerkers van Pantar ook het groenonderhoud in de gemeente verzorgen. Volgens de vakbond kunnen de mensen met een arbeidsbeperking door de sterk gestegen kosten nauwelijks meer rondkomen. Medewerkers van Pantar sloten zich eerder al aan bij acties in de sociale werksector. “We willen aandacht vragen voor deze mensen en laten merken wat er gebeurt als zij hun werk niet doen,” zegt een woordvoerder van de bond. Pantar steunt de acties door de medewerkers de ruimte te geven om mee te doen. Verder gaan er vanuit Pantar bussen naar een landelijke manifestatie van medewerkers in de sociale werkvoorziening op 7 juni.