Uitspraak over biomassacentrale Diemen is verder vertraagd

De uitspraak op het door milieu-organisaties ingediende beroep tegen de bouw van een biomassacentrale door Vattenfall in Diemen is opnieuw vertraagd. Dat heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State meegedeeld. Op 21 februari hield de Raad van State een hoorzitting over het beroepschrift. Eerder had de afdeling al aangegeven dat de termijn voor het doen van een uitspraak in deze zaak is verlengd. ‘Helaas haalt de Afdeling het ook niet om binnen deze verlengde termijn uitspraak te doen,’ aldus een brief aan de gemeente Diemen. Vattenfall heeft nog steeds geen beslissing genomen of het door wil gaan met de bouw van de omstreden biomassacentrale. Wel heeft het energiebedrijf daarbij laten weten eerst te wachten op een beslissing over het indiende beroep. De gemeente Diemen heeft er meerdere malen bij Vattenfall op aangedrongen om af te zien van het project.