Burgemeester Diemen sluit bedrijfsunit na vondst explosief

Op bevel van burgemeester Boog is woensdag een bedrijfsunit met spoed voor onbepaalde tijd gesloten. Dat volgt op de vondst van een explosief bij het bedrijf in een verzamelgebouw op industrieterrein Verrijn Stuart. Dat gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag rond 01.00 uur. Volgens de burgemeester ‘bestaat de vrees dat het geopend blijven van de openbare inrichting ernstig gevaar oplevert voor de openbare orde’. Het pand kan pas weer open als er meer bekend is over de aanleiding en de dader(s) en de vrees voor herhaling niet meer bestaat, aldus de burgemeester. De politie is bezig met een zorgvuldig onderzoek van het incident. In diezelfde nacht was er elders in Diemen-Zuid een brandje geconstateerd bij de voordeur van een woning. Onderzocht wordt of er een connectie is met het incident met het explosief.