Food Rescue Center Diemen officieel geopend

Het nieuwe Food Rescue Center aan de Stammerdijk in Diemen is officieel geopend door burgemeester Erik Boog. In het Food Rescue Center van Instock Market worden met inmiddels 20 medewerkers de reststromen aan voedingswaren van bijna 85 boeren, telers en producenten gecontroleerd op kwaliteit en zo snel mogelijk weer online gezet voor restaurants. InstockMarket is een manier om op grotere schaal voedselverspilling tegen te gaan. Ruim een kwart van alle voedsel wordt verspild in Nederland, waarbij elke kilo verspilling gelijk staat aan 2 a 3 kilo CO2-uitstoot. Het doel is om in de komende drie jaar ruim 1000 chefs in Nederland te helpen om een duurzamere bedrijfsvoering te voeren. De ruim 1700 vierkante meters in Diemen maken het mogelijk om het assortiment steeds verder uit te breiden. Op dit moment is ongeveer 70% procent van het assortiment aardappelen, groenten en fruit. Daarbij levert Instock ook een twintigtal circulaire merken.