Bouw flatblok hoek Arent Krijtsstraat Diemen gestart

De bouw van een appartementenblok met 51 woningen op de hoek van de Arent Krijtsstraat en de Hartveldseweg in Diemen is vorige week officieel gestart door wethouder Hans Prins (Ons Diemen). De feitelijke werkzaamheden door Bot Bouw zijn al begin dit jaar begonnen. De planning is de woningen volgend jaar zomer op te leveren. Het project is ontwikkeld door AM maar inmiddels overgenomen door ASR Dutch Core Residential Fund, het woningfonds van a.s.r. real estate. Bot Bouw spreekt in een persbericht over sociale woningen maar de appartementen worden verhuurd in hetmiddenhuursegment. Het trapsgewijze gebouw van maximaal acht lagen is een ontwerp van architect INBO. ‘’Om deze nieuwe entree naar Diemen extra te markeren is op deze plek een gevelplastiek gemaakt. Dit gevelkunstwerk is een verwijzing naar de historische context van de plek. In het metselwerk wordt een abstracte weergave gemetseld van één van de oudste kaarten van Noord-Holland, uit 1575,’’ laat de bouwer weten.