Meldingen aanrandingen in studentenflats Diemen, verscherpt toezicht politie

In de studentenflats aan de Rode Kruislaan in Diemen is ernstige onrust ontstaan onder de bewoners na tenminste twee meldingen van aanrandingen. Dat meldt Het Parool. De berichtgeving is bevestigd in een verklaring van de gemeente Diemen: “We kunnen ons voorstellen dat bewoners van de flats en in de omgeving ongerust zijn. Dit zijn altijd incidenten met een grote impact, in eerste instantie voor de slachtoffers zelf. Het moet een heftige ervaring zijn geweest en we leven dan ook met hen mee. Daarom is het ook belangrijk dat de politie snel een onderzoek heeft ingesteld, er extra gesurveilleerd wordt en de wijkagent in goed contact staat met de bewoners. We hopen dat de dader of daders snel worden gegrepen. Wie informatie heeft, roepen we op die met de politie te delen. Als gemeente hebben we onze handhavers en straatcoaches ook gevraagd de omgeving extra in de gaten te houden. Deze week wordt er met de bewoners, de politie en de woningcorporatie besproken wat we nog meer kunnen doen. We hopen dat de situatie snel wordt opgelost, want Diemen moet een plek zijn waar iedereen zich veilig voelt.”