Gemeente Diemen houdt vast aan kappen rond de 150 bomen

B&W van Diemen houden ondanks een veel-getekende petitie van omwonenden en aanhoudende protesten op sociale media vast aan het plan rond de 150 bomen te kappen in het groengebied bij de Tobias Asserlaan en Martin Luther Kinglaan. Van de geplande 155 te kappen bomen kunnen er, door een kleine aanpassing in de plannen, zegge en schrijve nog 6 blijven staan. De overige worden gekapt wegens de veiligheid, omdat ze ‘het ophogen van de parkeerterreinen niet zullen overleven’ of om ruimte te maken voor een nieuwe speelplek of voor verbindingen naar het water, schrijft de gemeente in een brief aan de bewoners van de wijk. B&W tonen de buurt daarin ook een beplantingsplan dat ‘we na de zomer met de bewoners en bezoekers van het gebied kunnen delen.’ De VVD-fractie in de gemeenteraad van Diemen heeft inmiddels een reeks vragen gesteld over de kapplannen.