Explosie en twee uitgebrande auto’s in Holland Park Diemen

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in Holland Park Diemen een explosie bij een woning en een voertuigbrand voorgedaan. Dat gebeurde resp. op de Gerrit Rietveldsingel en de Piet Mondriaansingel, straten die enkele minuten van elkaar verwijderd liggen. De recherche houdt daarom rekening met een verband tussen beide zaken en is op zoek naar getuigen. Rond 00.20 uur krijgen agenten de melding dat er een auto in de brand zou staat op de Piet Mondriaansingel. Aldaar blijkt dat er twee voertuigen in brand staan, die door de brandweer worden geblust. Uit onderzoek blijkt dat één van de twee voertuigen bewust is aangestoken en dat de brand is overgeslagen naar het andere voertuig. Enkele uren later rond 03.50 uur horen bewoners in de Gerrit Rietveldsingel een harde knal. Agenten treffen daar een pui en een ruit die door een explosie uit de woning is geblazen. Uit onderzoek blijkt dat voor de explosie twee personen in trainingsbroeken zijn gezien. Opvallend is dat één van hen een gele plastic tas ten tijde van het incident bij zich had. De recherche spreekt graag mensen die meer weten over deze zaken of camerabeelden hebben.

(foto politie Amsterdam/Diemen)