Hennepkwekerij Diemen-Noord opgerold, woning gesloten

In een appartement in Diemen-Noord is dinsdag een grote hennepkwekerij aangetroffen en geruimd. Een strafrechtelijk onderzoek is gestart. De woning werd niet bewoond, de elektriciteit werd illegaal afgetapt en er was sprake van een brandgevaarlijke situatie. De betrokken woning is op last van burgemeester Erik Boog direct gesloten. Door de (tijdelijke) sluiting van de woning zijn de criminele en brandgevaarlijke activiteiten gestopt en kan het huurcontract snel worden ontbonden. Zo kan de woning snel weer verhuurd worden aan echte woningzoekenden, aldus Boog. ‘’Wij wijzen eigenaren/verhuurders ook regelmatig op hun verantwoordelijkheid te voorkomen dat criminelen hun panden kunnen huren, bijvoorbeeld door huurders beter te screenen en regelmatig het gebruik van panden te controleren.’’