Brandweer

‘Levensgevaarlijke situatie’ bij brand woning in Diemen

Een woning aan het Van Markenplantsoen in het centrum van Diemen is donderdagochtend vroeg zwaar beschadigd door brand. De politie spreekt van ‘een levensgevaarlijke situatie’. De bewoners van de getroffen woning en omliggende woningen konden op tijd naar buiten komen. De brand is mogelijk ontstaan door een explosief maar dat heeft de politie niet bevestigd. De politie heeft wel een deskundige van de explosievendienst ter plaatse laten komen. De recherche doet onderzoek en vraagt getuigen zich te melden. De afgelopen weken zijn in Diemen twee keer eerder explosieven afgegaan, bij de Gerrit Rietveldsingel in Holland Park en aan de Albert Schweitzerstraat in het centrum vlakbij het Van Markenplantsoen. Ook is aan de Heivlinderweg in Noord een auto uitgebrand.