Diemen wil nu helemaal van biomassacentrale af

Nu de Raad van State de omgevingsvergunning voor de door Vattenfall in Over-Diemen te bouwen biomassacentrale heeft vernietigd, roept de gemeente Diemen het energiebedrijf op om de plannen voor de bouw van de centrale definitief af te blazen. Wethouder Sikkes-van den Berg van milieu: ‘’We zijn tevreden met de uitspraak, want die betekent dat de omgevingsvergunning die door het college van GS van de provincie Noord-Holland is verleend, is vernietigd. En dat het vooralsnog niet kan komen tot de bouw van een biomassacentrale. Het college van B&W is en blijft namelijk van mening dat een biomassacentrale in Diemen ongewenst is. De focus moet veel meer komen te liggen op het zoeken naar alternatieven, want het is wel duidelijk dat de energietransitie om stevige oplossingen vraagt. We doen nogmaals een oproep aan het kabinet om een ander beleid te voeren ten aanzien van de subsidiering van biomassacentrales en ook een streep te zetten door de verleende subsidie voor een biomassacentrale in Diemen.’’