Verbreden voet/fietspad Diemerbrug start dit najaar

Het verbreden van de fiets- en voetpaden langs de Diemerbrug moet eind dit jaar starten. Dat staat te lezen in een document aan de gemeenteraad. De paden zijn door het vaak grote verkeersaanbod aan beide zijden te smal. ‘Uit eerder onderzoek is gebleken dat de Diemerbrug aan beide kanten met rond een halve meter kan worden verbreed. Zo’n beperkte verbreding is mogelijk binnen de bestaande draagconstructie van de oudere brug in Diemen over de Weespertrekvaart’ liet de gemeente twee jaar geleden weten. Verder wil de gemeente dit najaar ook verlichting laten aanbrengen langs het fietspad langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat project wordt uitgevoerd samen met Amsterdam en Gooise Meren. De al eerder aangekondigde brug over de waterpartij bij het Roerdomppad en station Diemen-Zuid moet eveneens de komende maanden beginnen.

(archieffoto)