Diemen gaat komende tijd aan alle kanten op de schop

Diemen gaat de komende weken en maanden aan alle kanten op de schop. In Diemen-Centrum worden het groengebied en de parkeerplaatsen rond de Tobias Asserlaan en de Martin Luther Kinglaan aangepakt. In de directe omgeving staat ook een vernieuwing en herinrichting van het Oranjeplantsoen op de agenda, waarbij onder meer de straat aan de kant van het Wilhelminaplantsoen (foto) verdwijnt. In Diemen-Zuid staan de grondige ombouw van de busbaan tot ‘normale’ weg, de aanleg van een rotonde bij Beukenhorst en alle aanvullende werken op de agenda. In Noord is groot onderhoud nodig bij Oud-Diemen en komt ook de renovatie van het Scheepskwartier met het Gruttoplein en de aangrenzende Vlinderbuurt in zicht. In Oud-Diemen worden ter voorbereiding deze week de bomen geanalyseerd terwijl in Brede School Noorderbreedte op 2 oktober een informatie-avond wordt gehouden over de aanpak van Scheepskwartier en op 3 oktober over de Vlinderbuurt.