Gemeentehuis

Diemen juicht ‘pauze’ Vattenfall voor biomassacentrale toe

B&W van Diemen juichen de pauze die Vattenfall heeft afgekondigd voor de ontwikkeling van de biomassacentrale die gepland staat voor Over-Diemen toe. Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg stelt: ‘’Diemen is blij dat Vattenfall de ontwikkeling van de biomassacentrale pauzeert en het onderzoek naar alternatieve stadswarmtebronnen voorrang gaat geven. Hopelijk leidt dit onderzoek tot het besluit om de ontwikkeling van de biomassacentrale op termijn definitief stop te zetten. De Gemeente Diemen stelt zich constructief op en zal dan ook ingaan op de uitnodiging van Vattenfall om over alternatieven in gesprek te gaan. Met het oog op de komende warmtetransitie naar een aardgasvrije toekomst zijn duurzame stadswarmtebronnen van groot belang.’’