Werk aan busbaan Diemen-Zuid gaat beginnen

De werkzaamheden voor het openstellen van de busbaan in Diemen-Zuid beginnen volgende maand. In oktober en november wordt de riolering langs de huidige busbaan vervangen. Fietsers worden in een deel van de bouwperiode omgeleid, net als auto’s van/naar Polderland. Vanaf januari wordt gewerkt aan de huidige busbaan. Tijdens die werkzaamheden rijdt de bus over het nieuwe fietspad. Alleen bussen, nood- en hulpdiensten mogen deze tijdelijke route over het fietspad gebruiken. Naar verwachting is dat deel van de werken in april 2024 klaar waarna de bus over de nieuwe weg kan rijden. Ander verkeer maakt dan nog geen gebruik van de nieuwe weg, de gemeente verwacht dat dat zal gebeuren vanaf juni 2024. Daarna gaat de aannemer verder met de Boven Rijkersloot tussen Speenkruid en de Diemerbrug en de omgeving daarvan. Daarbij leggen ze ook de nieuwe rotonde aan bij Beukenhorst. Als laatste is de Boven Rijkersloot tussen Boomhazelaaroord en de Venserbrug aan de beurt. In de zomer van 2025 is alles klaar.