Pantar Diemen krijgt wasstraat voor gebruikte koffiebekers

Pantar gaat bij haar hoofdvestiging in Diemen een ‘wasstraat’ neerzetten voor herbruikbare koffiebekers. Daarmee wordt ingespeeld op het verbod op wegwerpservies. Pantar werkt daarbij samen met Cupxchange. ‘’Na een kopje koffie of thee zet de gebruiker de beker terug in het inzamelmeubel. Vervolgens haalt Cuxpchange ze op en wisselt ze voor schone bekers. De gebruikte bekers worden naar Pantar in Diemen gebracht. Daar worden ze zorgvuldig afgewassen en klaargemaakt voor de volgende wissel,’’ leggen de bedrijven uit. Chong Hu van Cupxchange “Het is voor veel organisaties niet makkelijk om zomaar over te gaan op servies. Je hebt allerlei facilitaire voorzieningen nodig, denk aan inzamelplekken en vaatwassers. En je moet nadenken over waar je de verantwoordelijkheid legt voor het inruimen en uitruimen bijvoorbeeld. Voor kleine organisaties is dit goed te doen, maar we merken dat grote organisaties met hun handen in het haar zitten.” Martijn van ’t Hek, manager werkbedrijf van Pantar: “De werkzaamheden passen perfect, ik weet zeker dat onze medewerkers hier veel in kunnen betekenen. Daarom nemen we de wasstraat voor koffiebekers zelf in huis.’’