Autostelen

Politie pakt man op na reeks incidenten Diemen-Centrum

De politie van Diemen heeft naar aanleiding van een reeks (gewelds)incidenten en meldingen over onrust in Diemen-Centrum een man aangehouden. Hij wordt beschuldigd van mishandeling en lokaalvredebreuk. Op sociale media is gemeld dat een man in de omgeving van de Diemerbrug voorbijgangers, vooral met een hond, uit het niets aanviel. De politie is in samenwerking met de hulpverlening en gemeente Diemen, aan het onderzoeken hoe de problemen rondom de man structureel opgelost kunnen oplossen. Mochten er in het verleden feiten hebben afgespeeld waarvan de politie nog niet op de hoogte is, dan is het verzoek om dit alsnog te melden bij de politie Diemen. ‘Uiteraard is onze insteek dat de rust terugkeert, als echter blijkt dat deze man wederom voor onrust en overlast zorgt dan is het verzoek dit direct bij politie te melden via 0900-8844 en bij spoed 112 te bellen.’ Aan de man is door de burgemeester een gebiedsverbod uitgereikt. Dit gebiedsverbod geldt voor de duur van vier weken in de bebouwde kom te Diemen. Bij overtreding van dit gebiedsverbod zal de man opnieuw worden aangehouden.