Diemenaar (26) ernstig gewond bij botsing met politieauto

Een 26-jarige Diemenaar is zondagavond ernstig gewond geraakt toen hij op de Kamerlingh Onneslaan in Amsterdam-Oost op de fiets in botsing kwam met een politieauto. Dat gebeurde rond 18.00 uur toen een agent in een opvallende politieauto op weg was naar een melding van een bedreiging met mes. De politieagent verleende eerste hulp aan het aangereden slachtoffer en niet veel later is de ambulance ter plaatse om het slachtoffer naar het ziekenhuis te vervoeren. De Rijksrecherche doet – zoals gebruikelijk bij een incident waar een politievoertuig bij betrokken is – als onafhankelijke partij onderzoek naar de toedracht van het ongeval, aldus de politie. Dit doen zij in samenwerking met de Forensische Opsporing Verkeer van de eenheid Midden-Nederland. Zo onderzoeken zij het politievoertuig op sporen, stellen zij voertuigdata veilig om te bepalen welke signalen de politiebus voerde en met welke snelheid deze reed en onderzoeken zij of één van de betrokkenen een rood verkeerslicht heeft genegeerd. Ook wordt de politieagent die het voertuig bestuurde gehoord en neemt de recherche getuigenverklaringen mee in het onderzoek.