Meer druk om uitbreiding blauwe zone in Diemen-Noord

Vanuit de wijk Buytenstee in Diemen-Noord wordt aangedrongen op uitbreiding van de blauwe zone naar het deel van die wijk ten noorden van de Ouddiemerlaan. Doordat ruim een jaar geleden straten als Houtboschm Vierhuysen en de Hofstedenweg blauwe zone zijn geworden, is de parkeerdruk op Zeezicht en omgeving sterk toegenomen. Burgemeester Erik Boog heeft nu op een vraag van een bewoner van Zeezicht meegedeeld: ‘’Ik ga na hoe dit zit en wat er gedaan kan worden.’’ Verdere uitbreiding van de blauwe zone betekent dan wel dat de parkeerdruk in het aangrenzende Vogelweide verder toeneemt, bij de gemeente bekend als het zogenaamde ‘waterbed effect’. Dat probleem wordt de komende tijd verergerd door het opheffen van het parkeerterrein aan de voorzijde van winkelcentrum Gruttoplein.