Horeca in Diemen mag grotere terrassen houden

In de coronaperiode bood de gemeente Diemense horeca ondernemers de mogelijkheid om een groter terras in te richten. De burgemeester heeft nu besloten dat dat blijvend is. Dat betekent dat een horecabedrijf een aanvraag kan doen voor zo’n permanent groter terras. Als die aanvraag voldoet aan de voorwaarden, kan daarvoor vergunning worden verleend. Het gaat om de terrassen van Grand Café Cheers, Het Wapen van Diemen, Drusius, Grandcafé Deli en Café ’t Pandje. Burgemeester Boog: “Zowel de inwoners van Diemen als de horecaondernemers hebben laten zien dat de grotere terrassen in een behoefte voorzien. Ze dragen ook bij aan verdere verlevendiging van Diemen. Daarom zijn we gaan kijken of ze permanent kunnen worden. Uit onze analyse bleek dat de terrassen veilig en met weinig overlast functioneren. Er zijn niet of nauwelijks klachten ontvangen over de terrassen. Per situatie is daarnaast gekeken naar de specifieke omstandigheden. Het bleek dat we alle terrassen die in coronatijd zijn ingericht, kunnen omzetten in permanente terrassen. Daar horen uiteraard wel spelregels bij, want we willen overlast voorkomen.”