Diemen inspecteert bomen voor nieuwe bomenkaart

De gemeente Diemen is begonnen met het inspecteren van alle bomen die zij beheert. De informatie wordt verwerkt in een nieuw boombeheer systeem. De bomeninspectie begint in Diemen Zuid. Daarna zijn het centrum en – pas in 2025 – Diemen Noord aan de beurt. Alle bomen komen in een bomenkaart te staan, die over een tijdje voor iedereen op de website te zien zal zijn. De gemeente beheert ongeveer elf- tot twaalfduizend bomen. ‘’Er moeten soms bomen worden gekapt en er komen dan altijd meer bomen voor terug. Hoeveel bomen er op een bepaald moment precies zijn, is in het boombeheer systeem dat we nu nog gebruiken, niet op ieder moment goed duidelijk. Bovendien weten we, dat er groepen bomen zijn die in dit systeem niet als losse bomen vermeld staan,’’ aldus de gemeente.