Raad Diemen tegen verhoging parkeertarief in centrum

De gemeenteraad van Diemen is tegen verhoging van de parkeertarieven rond winkelcentrum Diemerplein. Die tarieven zouden fors omhoog moeten omdat de gemeente een contract heeft met de beheerder van de parkeergarage Diemerplein waarin staat dat parkeren rond het centrum altijd 20 procent duurder moet zijn dan in de garage. Nu de tarieven in de garage met soms 90 procent zijn verhoogd, moet dus ook parkeren buiten duurder worden. De gemeenteraad noemt het in een unaniem aangenomen motie ┬┤onwenselijk om gevolg te geven aan de bepaling uit het contract dat de tarieven voor betaald parkeren op straat 20 procent hoger moeten zijn dan in de parkeergarage.┬┤ De motie, ingediend door de Ouderenpartij Diemen, VVD en Onafhankelijke Partij Diemen, meldt ook dat de exploitant van de parkeergarage geen overleg heeft gevoerd met de gemeente. Wethouder Hans Prins heeft binnenkort wel een gesprek met die exploitant.