winkelcentrum

Parkeertarief in winkelcentrum Diemerplein gaat niet omlaag

De onlangs doorgevoerde sterke verhoging van de parkeertarieven voor de parkeergarage in winkelcentrum Diemerplein wordt niet teruggedraaid. Dat heeft de eigenaar van het winkelcentrum, MHM Onroerend Goed in Woerden, laten weten. Of ook de parkeertarieven op de openbare weg rond het winkelcentrum fors omhoog gaan, is nog niet bekend. De gemeente heeft dat destijds wel afgesproken in contracten over de parkeergarage. Wethouder Hans Prins (Ons Diemen) heeft over de parkeerkosten gesproken met de eigenaar van Diemerplein: ‘’We hebben een constructief overleg gehad. We hebben begrip voor het financiële belang van de eigenaar van de parkeergarage, gezien de verbeteringen die zijn doorgevoerd. Maar als gemeente vinden we het ook belangrijk om parkeren in het centrum toegankelijk te houden. Over de parkeertarieven rond het winkelcentrum zijn nog geen definitieve afspraken gemaakt.’’