Kolossaal gebouw verrijst bij ´ingang´ van Diemen

Bij één van de belangrijkste ‘ingangen’ van Diemen, de Arent Krijtsstraat bij de Hartveldseweg en de Venserbrug, verrijst een kolossaal woongebouw. Vastgoedontwikkelaar AM laat op deze locatie, waar jaren lang een half afgebroken kantoorpand stond, een complex met huurappartementen bouwen dat forse afmetingen blijkt te hebben. Hoewel de gemeenteraad na langdurige bezwaren van omwonenden in het comité Hoogbouw Nee de bouwhoogte heeft bijgesteld tot acht verdiepingen, wordt het complex – dat nu Ravelijn heet -toch aanzienlijk groter dan de omliggende flatgebouwen. De woningen, waaronder een tiental zogenaamde friends-appartementen, moeten in het vierde kwartaal van 2024 worden opgeleverd. AM heeft de woningen tot nu toe nog niet in de verhuur op haar website opgenomen.