Holland Park Diemen dreigt onveilig te worden, stelt VVD

De nieuwbouwwijk Holland Park in Diemen dreigt een onveilig gebied te worden. ´´Regelmatig horen we over de veiligheidssituatie in Holland Park, over ontruimingen van hennepplantages en invallen door de politie,´´ stelt de VVD in vragen aan B&W. De raadsfractie wil wat er wordt gedaan om ongewenste verhuur tegen te gaan en of er iets gedaan wordt met signalen van bijvoorbeeld energieleveranciers over onevenredig energieverbruik. Ook dringt de partij aan op cameratoezicht, zeker ook op parkeerplaatsen op Holland Park ‘waar ongewenste ontmoetingen plaatsvinden’. De VVD-fractie vindt verder dat de ook de verlichting in de wijk verbeterd kan worden. Tenslotte vraagt de partij om een betere communicatie rond ontruimingen. ‘’Een ontruiming gaat dikwijls gepaard met grote politie inzet. Die inzet kan bedreigend overkomen als daarna niet goed wordt uitgelegd en gecommuniceerd met direct omwonenden over wat er is gebeurd. Een algemeen en vaag geformuleerd persbericht is dan niet voldoende om direct omwonenden te informeren. Welke middelen worden ingezet om de bewoners van het betreffende blok en direct naastgelegen blokken te informeren?’’