Ouderenpartij Diemen stelt kritische vragen over volkstuin-affaire

De Ouderenpartij Diemen wil van B&W weten welke afdeling verantwoordelijk was en is voor de correctie afhandeling van de vermeende aankoop van een perceel grond langs de spoordijk bij Buitenlust dat al ruim 20 jaar door de gemeente wordt verhuurd voor volkstuinen van vereniging ONA. De rechter heeft onlangs uitgesproken dat de gemeente Diemen al die jaren ten onrechte heeft verondersteld dat dat perceel haar eigendom is. In feite is het aangekocht door projectontwikkelaar Klein Holland die de volkstuinen weg wil hebben. De OPD vraagt waarom er geen simpele controle is geweest van de koopovereenkomst met NS over die grond. De fractie vraagt zich ook af ‘of eerdere informatie van B&W en een brief aan het bestuur aan ONA correct is geweest.’ De partij wil verder van het college graag alle betrokken documenten zien. De OPD vraagt tenslotte of ONA de ten onrechte betaalde huur, circa 9.000 euro per jaar, met een beroep op de uitspraak van de rechtbank kan terugvorderen bij de gemeente.