Gewonde vrouw (62) aangehouden na dodelijk incident Diemen-Zuid

De 62-jarige vrouw die zondagmiddag zwaar gewond raakte in een woning in Diemen-Zuid waar ook een overleden man (73) werd gevonden, is door de politie aangehouden als verdachte. De vrouw is buiten levensgevaar maar ligt nog wel in het ziekenhuis. Zij zit in alle beperkingen wat betekent dat ze alleen met haar advocaat mag spreken. Het heftige incident in een appartement aan Sint Janskruid, dat in de buurt voor veel beroering zorgt, heeft zich waarschijnlijk afgespeeld in de relationele sfeer. De recherche heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld maar doet verder geen mededelingen omdat het om een strafrechtelijk onderzoek gaat. Burgemeester Erik Boog, die eerder van een verschrikkelijk voorval sprak, heeft samen met de wijkagent maandagmiddag gesproken met omwonenden. Die zijn allemaal flink geschrokken van het incident, aldus Boog.