Politie vindt dode en zwaargewonde in woning Diemen

De politie heeft zondagmiddag een dode en een zwaargewonde aangetroffen in een woning in Diemen-Zuid. Wat zich heeft afgespeeld in de flat aan het Sint Janskruid is nog niet duidelijk. Politie en ambulance rukten rond 16.00 uur oorspronkelijk uit voor een reanimatie in de woning. Toen agenten naar binnen gingen, vonden ze beide slachtoffers. De identiteit van de overleden persoon is nog niet vastgesteld, de zwaargewonde is naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in. Een woordvoerder van de politie kon nog niets over de identiteit van de slachtoffers zeggen. Ook is het onduidelijk wat er is gebeurd. “We doen onderzoek naar de toedracht”, zegt de woordvoerder. In dat kader zijn ook twee politie-containers in de straat geplaatst. Burgemeester Boog stelt ‘geschrokken te zijn van dit verschrikkelijke voorval’. ”We leven mee met de betrokkenen,” aldus Boog op sociale media.