Lintje voor Bonnie Kloosterman voor inzet Rode Kruis

Diemenaar Bonnie Kloosterman is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau wegens zijn 40-jarige inzet als vrijwilliger voor het Rode Kruis. Hij ontving de versierselen van deze koninklijke onderscheiding van burgemeester Boog van Diemen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van het Rode Kruis Amsterdam Amstelland. Kloosterman begon in 1983 als vrijwilliger bij het Rode Kruis en heeft in de loop der jaren diverse functies vervuld. ´´Met name door het verlenen van EHBO bij evenementen droeg hij belangeloos bij aan het plezier van anderen. Door zijn aanwezigheid als hulpverlener zorgde hij er voor dat we elkaar als samenleving op vele sportevenementen, culturele manifestaties, en demonstraties veilig konden ontmoeten of plezier konden hebben. Speciale vermelding verdient de bijdrage die hij leverde ten tijde van de Bijlmerramp. Niet alleen bood hij toen medische hulp, hij was er ook voor een luisterend oor en emotionele ondersteuning. Ook tijdens de coronapandemie heeft Kloosterman zich verdienstelijk gemaakt door te helpen met vervoer en ondersteunende diensten. Zo zorgde hij dat mensen, vaak kwetsbare personen, die nare periode goed door konden komen,´´ aldus de uitleg.

Foto Gerrit Alink