Verlichting langs deel fietspad Amsterdam-Rijnkanaal Diemen

Een deel van het fietspad langs het Amsterdam-Rijnkanaal in Diemen wordt voorzien van openbare verlichting. Het gaat om het gedeelte vanaf de kruising Diemerpolderweg-Oude Muiderstraatweg tot de fietsbrug naast de spoorbrug Amsterdam-Diemen-Weesp. Door speciale verlichting worden de dieren die in het gebied wonen zo min mogelijk gestoord. De werkzaamheden beginnen volgende week en duren ongeveer twee weken. Het fietspad blijft in die tijd gewoon open. De gemeente Diemen werkt samen met de gemeenten Amsterdam en Gooise Meren en de Vervoerregio Amsterdam. ‘Op onverlichte delen van de fietsroute tussen IJburg en Weesp plaatsen we verlichting. Zo maken we de fietsroute, die veel gebruikt wordt door scholieren en forenzen, veiliger’, aldus de gemeente.