VVD verbaasd over bericht diemerkrant.nl over parkeertarief

De VVD fractie Diemen wil weten waarom diemerkrant.nl op 15 januari een bericht kon publiceren over het niet verhogen van de parkeertarieven rond Diemerplein terwijl de gemeenteraad daarover niet was geïnformeerd. De raad had in november een motie aangenomen tegen zo´n verhoging en wachtte op een vervolg. ´´Hoe kan het dat de media hierover zijn geïnformeerd en de gemeenteraad niet? Hoe is Diemerkrant volgens u tot dit bericht gekomen?´´ De fractie vraagt ook naar de risico´s die de gemeente Diemen loopt door zich niet te houden aan het contract met de eigenaar van Diemerplein. Daarin staat dat het parkeren in het centrum duurder moet worden als de tarieven in de parkeergarage worden verhoogd. Dat laatste is enkele maanden geleden gebeurd. De redactie van diemerkrant.nl voegt hier aan toe dat het bericht voortkomt uit actieve vrije nieuwsgaring. ´´Wij stellen een vraag en de gemeente is in de meeste gevallen bereid daar antwoord op te geven. Het is hopelijk niet de bedoeling van de VVD deze activiteiten van diemerkrant.nl te belemmeren of onmogelijk te maken.´´