Wethouder Amsterdam houdt vast aan Metro 53 plan

De Amsterdamse wethouder Melanie van der Horst van verkeer en vervoer steunt het plan van het GVB om Metro 53 vanuit Diemen-Zuid en Zuidoost niet meer rechtstreeks naar Amsterdam Centraal Station (vv) te laten rijden. Lijn 53 rijdt dan via Amsterdam-Zuid naar de Isolatorweg. De gemeenteraad van Diemen wil zich in een extra vergadering begin maart uitspreken tegen het verbreken van de rechtstreekse metroverbinding naar CS. Van der Horst zegt echter nu al vast te houden aan de ‘ontvlechting’ van de metrolijnen, schrijft ze in een brief aan de Amsterdamse Raad. ‘Zonder het mogelijk maken van de ontvlechting van de metro zal het metrosysteem het toenemende aantal reizigers niet kunnen faciliteren,’ aldus de wethouder. Dat betekent dat reizigers van Diemen-Zuid of Holland Park die naar het centrum van de stad en CS willen op station Van der Madeweg over moeten stappen. Het bestuur van Stadsdeel Zuidoost heeft daarbij wel aandacht gevraagd voor de sociale veiligheid en drukte op station Van der Madeweg bij grote aantallen overstappers.