Aanleg park en ander groen bij Station Diemen van start

De aanleg van een nieuw park en overig groen rond Station Diemen en de spooronderdoorgang gaat maandag 11 maart van start. Het gaat om ruim 300 bomen, talrijke heesters, hagen, gazons en planteilanden. Daarbij wordt ook het nieuwe P&R parkeerterrein aangelegd. De gemeente moet bij het aanplanten wel rekening houden met de groeiseizoenen. Daarom wordt in twee fasen gewerkt. Vanaf maandag tot eind april 2024 wordt gewerkt langs de Ouddiemerlaan, bij beide kanten van het spoor en de faunagoten en planteilanden bij de stationspleinen. Hiermee kan de Ouddiemerlaan uitgroeien tot groene entree van en naar het centrum, hoopt de gemeente. In de tweede fase komen het Van Gemertplantsoen en de P&R aan de beurt. Hier wordt al snel begonnen met het aanbrengen van grond, zodat de aannemer mogelijk nog voor de zomer kan starten met de aanleg van de paden, bruggen en waterpartijen en bestrating. Dat zou op tijd zijn voor het nieuwe plantseizoen zodat het aanplanten van bomen en ander groen in het Van Gemertplantsoen en het P&R terrein tussen november 2024 en april 2025 kan plaatsvinden.