Woning in Diemen-Noord gesloten om criminele activiteiten

Een woning in Diemen-Noord is door burgemeester Boog gesloten nadat er drugs, wapens, illegaal vuurwerk, een geldtelmachine en een groot bedrag aan contant geld werden aangetroffen. De politie heeft alle gevonden artikelen in beslag genomen en een strafrechtelijk onderzoek is gestart. Door de (tijdelijke) sluiting van de woning zijn de criminele activiteiten gestopt en kan het huurcontract snel worden ontbonden. Zo kan de woning snel weer verhuurd worden aan echte woningzoekenden, aldus de burgemeester.

Gemeente en politie in Diemen werken actief samen om criminele activiteiten in woningen en bedrijfspanden te stoppen. Door meldingen van verdachte situaties en gerichte controles van handhavers en politie kunnen veel misstanden worden aangepakt.