A1 en A10 rond Diemen krijgen geluidsarm asfalt

Rijkswaterstaat laat de komende maanden groot onderhoud uitvoeren aan de A1 en de A10 langs en rond Diemen. Op de A1 tussen de knooppunten Watergraafsmeer en Diemen richting Amersfoort en op de A10 tussen de knooppunten Amstel en Watergraafsmeer wordt het asfalt vervangen door een geluid-verminderende deklaag. Die werkzaamheden beginnen vanaf de zomer van dit jaar. Daarnaast vinden er herstelwerkzaamheden plaats aan verschillende viaducten en aan de Zeeburgerbruggen (Ring A10 Noord). De opdracht voor deze werken is gegund aan BAM Infra Nederland. Duurzaamheid en kwaliteit van het asfalt zijn belangrijke onderdelen geweest in de aanbesteding, laat Rijkswaterstaat weten. Andreas Koks, projectmanager Rijkswaterstaat: ‘’Met vertrouwen gaan we met BAM een nieuw groot onderhoudsproject uitvoeren waarin we de uitdagingen aangaan voor duurzame wegverharding met een hoge kwaliteitsstandaard.’’