Asfaltering vroegere ‘busbaan’ in Diemen-Zuid in volle gang

In Diemen-Zuid is de asfaltering in volle gang van de nieuwe verkeersweg die de busbaan gaat vervangen. Buslijn 44 rijdt momenteel over een tijdelijke weg, het voormalige fietspad, maar zal volgens de planning deze maand nog de nieuwe weg gaan gebruiken. Dan wordt ook de halte Tarwekamp weer in ere hersteld. Ander autoverkeer kan over enkele weken van de voormalige busbaan gebruik gaan maken. Daarna gaat de aannemer verder met de Boven Rijkersloot tussen Speenkruid en de Diemerbrug en de omgeving daarvan. Daarbij leggen ze ook de nieuwe rotonde aan bij Beukenhorst. Als laatste is de Boven Rijkersloot tussen Boomhazelaaroord en de Venserbrug aan de beurt. In de zomer van 2025 moeten de werkzaamheden klaar zijn. De gemeente hoopt met de openstelling van de busbaan de verkeersdruk op de route door Diemen-Zuid te verlichten.