Cameratoezicht op Gruttoplein Diemen Noord na explosie

Burgemeester Boog heeft besloten om op en rond een pand aan het Gruttoplein in Diemen-Noord publiek cameratoezicht in te stellen. Bij het pand van Grand Café Deli zijn afgelopen dagen twee incidenten geweest, waaronder een explosie en een brandstichting. Daardoor is in de omgeving onrust ontstaan., aldus Boog. Boven het café zijn woningen gelegen en overdag is er winkelend publiek in het winkelcentrum van Diemen-Noord. Het cameratoezicht geldt vooralsnog voor een maand. Het inzetten van cameratoezicht is een aanvulling op andere maatregelen, zoals extra surveillance door politie en gemeentelijke handhavers en particulier cameratoezicht. Burgemeester Erik Boog ging maandagmiddag met de politie langs om met de ondernemers van het Grand Café over de incidenten te spreken: “Er zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen, maar men is natuurlijk enorm geschrokken. De politie is nu bezig met onderzoek en surveilleert extra. Aanvullend heb ik besloten tijdelijk cameratoezicht in de buurt in te stellen. Uiteraard houd ik nauw contact met de politie over de voortgang van het onderzoek. Ik hoop dat iedereen alert blijft en dat de rust snel weerkeert´´, aldus Boog.