Twee nachten achter elkaar explosie bij café Diemen-Noord

UPDATE Uit een bericht van de politie blijkt dat zich niet alleen in de nacht van zondag op maandag maar ook al de voorafgaande nacht een explosie heeft voorgedaan bij Grand Café Deli in Diemen-Noord. De eerste explosie vond zondagochtend plaats rond 00.45 uur, de tweede maandagochtend vroeg rond 02.30 uur. De tweede explosie richtte forse schade aan aan de gevel van het pand aan het Gruttoplein. Omdat er tijdens beide incidenten niemand aanwezig was in het pand, vielen er geen gewonden, aldus de politie. De Forensische Opsporing en Team Explosieven Veiligheid hebben ter plaatse onderzoek verricht. De recherche doet verder onderzoek naar de toedracht en een eventueel verband tussen de beide incidenten. De politie komt graag in contact met getuigen en/of omwonenden die mogelijk over meer informatie of camerabeelden beschikken. Wie meer informatie heeft, kan de politie bellen via 0900-8844 of  anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.