Parkeercontrole Diemen schrijft 15.430 bonnen uit in 2023

Parkeercontroleurs hebben vorig jaar in Diemen 15.430 parkeerbonnen uitgeschreven. Dat waren er nagenoeg 2.000 meer dan in het voorafgaande jaar en 1.600 meer dan in 2021. De controles werden uitgevoerd met scanauto´s van het bedrijf Egis, ondersteund door speciale Boa´s voor de parkeerdienst. Daarnaast schreven de gemeentelijke handhavers nog eens 481 bonnen voor zogenaamde Mulderfeiten, waarvan het merendeel ook voor parkeerovertredingen en de rest voor andere kleine verkeersovertredingen. De controles vinden plaats in alle delen van Diemen waar parkeerregulering geldt, zoals betaald parkeren in het centrum, de Muiderstraatweg e.o. en kantorenwijk Bergwijkpark, parkeren met een vergunning in het centrum en de blauwe zone in het grootste deel van de rest van Diemen. Die blauwe zone is vorig jaar slechts beperkt uitgebreid met enkele straten in Diemen-Noord.