Diemen voert Ja-Ja sticker in voor reclame in de brievenbus

Diemen voert per 1 juni een Ja-Ja sticker in voor ongeadresseerde reclame. Tot nu toe geldt in Diemen nog een Nee-Nee of Nee-Ja sticker maar dat verandert op verzoek van de gemeenteraad. Volgens de gemeente wordt er op die manier minder ongewenste reclame gedrukt en verspreid waarmee ook papierverspilling wordt voorkomen. Ja-Ja stickers zijn binnenkort gratis op te halen op het gemeentehuis, Omval/OBA en de buurthuizen. ´´Door zelf te kiezen of je de folders wel op papier wilt ontvangen, krijgt niemand meer reclame in de brievenbus die ook weer ongelezen in de papierbak verdwijnt´´, zegt wethouder Matthijs van den Berg. Sommige vormen van ongeadresseerd reclamedrukwerk vallen buiten de maatregel, zoals bladen van wijk/ en buurtorganisaties, van politieke partijen en berichten van de gemeente of van een netbeheerder. Wie de andere reclamefolders wel wil blijven lezen, maar liever niet meer op papier, kan ook kiezen om de folders online te lezen.