Hooguit 4x per jaar grof vuil aanbieden in Diemen

Inwoners van Diemen kunnen binnenkort maximaal vier keer per jaar gratis grofvuil op laten halen. Dat sluit aan bij de praktijk waarbij ruim 40% van de inwoners hooguit één keer per jaar grofvuil aanbiedt, ruim 30% dat twee tot vier keer doet en 20% nooit grofvuil laat ophalen. De maatregel gaat in zodra het aanmeldsysteem van Meerlanden is ingeregeld en ook het Recycleplein van de gemeente opnieuw is gericht. Naar verwachting is dat op z’n vroegst in januari 2025 het geval. Het afvalbreng-punt aan Landlust bij Diemen-Noord gaat dan wel op werkdagen tot 19.00 uur en ook op zaterdag langer open. Verder kunnen inwoners van de wijk Biesbosch binnenkort gebruik maken van het milieudepot in Duivendrecht dat voor hen veel dichterbij ligt. Wel ontvangen die inwoners van Diemen eerst een toegangspas, iets wat voor het Recycleplein van Diemen zelf niet vereist is.