Meerlanden schaft eerste elektrische vrachtwagen aan

Afvalbedrijf Meerlanden, dat ook in Diemen werkt, heeft een eerste elektrische afvalwagen aangeschaft van fabrikant Scania. Later dit jaar volgen er nog zeven elektrische voertuigen, die met name worden ingezet voor bedrijfsafval. Scania en Meerlanden vormen al sinds jaar en dag een hecht partnership als het gaat om de duurzame inzetbaarheid van het wagenpark. Met een vloot van onder meer 65 zware voertuigen wordt de dienstverlening naar de bedrijven en inwoners uitgevoerd. Met de ingebruikname van de elektrische Scania en de order voor nog eens zeven BEV’s later in het jaar, zet het bedrijf een nieuwe stap in het verduurzamen van de activiteiten, staat in een persbericht. Het opladen van de BEV doet Meerlanden op het eigen terrein in Rijsenhout. Men beschikt hiervoor over een mobiele oplader die aan het netwerk gekoppeld kan worden. “We rijden al jaren op zelf opgewekt groengas met meer dan de helft van onze vloot. Veel van de kleinere (personen)wagens zijn al vervangen door elektrisch. Wij gaan nu voorbereidingen treffen om onze netwerkcapaciteit uit te breiden om straks de zeven extra elektrische trucks te kunnen laden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ons gehele wagenpark emissieloos wordt om zo invulling te geven aan onze doelstelling van circulariteit,” zegt wagenpark beheerder Ben Hogerwerf.