Lage inkomens Diemen kunnen steunregelingen checken

Inwoners van Diemen met een laag of geen inkomen kunnen via een website BerekenUwRecht onderzoeken op welke steun- en andere regelingen ze mogelijk recht hebben. Ook wordt meteen duidelijk hoe men deze dan aan kan vragen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Stadspas, een gratis identiteitskaart of het Jeugdfonds Sport en Cultuur. De gemeente Diemen heeft verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen en weinig spaargeld. Wethouder Marian Evenhardt: ‘’Die zijn er niet alleen voor mensen met een uitkering. Ook als mensen werken, in loondienst of als zelfstandige, kunnen zij daar recht op hebben. De nieuwe website BerekenUwRecht maakt het makkelijk om dat te onderzoeken. Het invullen duurt ongeveer 5 tot 10 minuten en je hoeft geen naam en adres in te vullen. Zo kan iedereen snel, makkelijk en anoniem nagaan of zij recht hebben op een regeling van de gemeente.’’ Desgewenst kan een hulpverlener van Madi Diemen helpen bij het invullen. De site is bereikbaar via diemen.nl.