Diemen gaat dit weekend fietsers tellen met camera´s

De gemeente Diemen gaat dit weekend op verschillende plekken in het centrum tijdelijke camera´s plaatsen om het aantal fietsers te tellen. De gemeente wil graag weten hoeveel fietsers gebruik maken van verschillende routes door Diemen Centrum om op basis van die gegevens de wegen beter in te richten. De camera’s nemen ruim een week op en worden daarna weer weggehaald. De gemeente geeft daarbij aanvullende informatie over de privacy. De camera’s worden alleen gebruikt om het aantal fietsers te tellen. Een computer telt het aantal fietsers op de beelden. Daarna worden de beelden meteen verwijderd. Er zijn geen mensen die toegang hebben tot de beelden. Ook de gemeente krijgt de beelden niet te zien. Bovendien zijn mensen op de beelden niet te herkennen, want de beelden zijn van slechte kwaliteit. Los van die camera´s staat op de Diemerpolderweg in Diemen-Noord al geruime tijd een mobiele flitser.