Twee explosies bij woningen Hartschelp in Diemen-Zuid

Bij een woning aan de Hartschelp in Diemen-Zuid is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosief afgegaan. Drie dagen eerder was er ook al een explosie bij een andere woning in dezelfde straat. Woensdagochtend rond 3.45 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde knal. Terwijl een man lag te slapen, werd een explosief bij zijn voordeur tot ontploffing gebracht. Door de knal brak de plafondplaat van een afdak in zijn geheel af en ontstond glasschade en rookontwikkeling. De politie zette uit voorzorg de omgeving rond de woning ruim af. Experts van de Forensische Opsporing verrichtten sporenonderzoek bij het pand. Bij de laatste explosie raakte niemand gewond. De recherche onderzoekt of er een mogelijk verband bestaat tussen de explosies van 23 juni rond 2.15 uur en die van dinsdag. Omwonenden met camerabeelden wordt gevraagd om zich te melden. Wie weet van eventuele (criminele) conflicten, in de afgelopen periode verdachte situaties heeft gezien of andere informatie heeft, wordt gevraagd dat te delen via het tipformulier, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem of het Team Criminele Inlichtingen.