Weesp woedend over Diemer plannen voor windmolens

De gemeente Diemen gaat door met plannen om windmolens van 145 meter hoog op de gemeentegrens met Weesp neer te zetten. Ondanks het dringende verzoek van de bestuurscommissie Weesp om rekening te houden met omwonenden, stelt die commissie in een verklaring. De gemeenteraad van Diemen besloot deze week om door te gaan met het plan om vier grote windmolens mogelijk te maken bij het Diemerbos en vlakbij nieuwe woonwijken van Weesp. Commissielid Mathijs Petri (Weesper Stadspartij): ‘’Overal in Nederland ontstaan dit soort conflicten. Het is normaal dat gemeenten dit soort zaken samen oplossen. Maar Diemen kiest nu voor een confrontatie met Weesp. Het is inmiddels bekend dat er heftige gezondheidsklachten ontstaan rondom windparken. Ook dáár zijn indertijd rapporten opgesteld, waaruit bleek dat het allemaal wel kon. Onze overheid moet verstandiger zijn dan dit.’’ Cor Bavinck (VDD-Weesp): ‘’Diemen houdt totaal geen rekening met Weesp. Maar Diemen bepaalt dit niet alleen, de provincie moet ook nog een verklaring afgeven. Wij zullen de inwoners van Driemond en Weesp steunen in alle mogelijke stappen om deze onzalige plannen tegen te houden.’’