Veel meer vlieglawaai boven Holland Park Diemen

Bewoners van Holland Park en aangrenzende delen van Diemen-Zuid hebben de laatste dagen, en vooral afgelopen weekend, te kampen met aanzienlijk meer geluidshinder van overvliegende vliegtuigen. Door ongepland onderhoud op Schiphol maken toestellen veel meer gebruik van de Buitenveldertbaan waarvan de aanvliegroute recht over Holland Park loopt. Alles bij elkaar zullen deze zomer zeker 10.000 vliegtuigen meer van die Buitenveldertbaan gebruik moeten maken. De werkzaamheden zijn onlangs aangekondigd door de luchtverkeersleiding maar die heeft daarbij geen excuus aangeboden voor extra vliegtuiglawaai. De Amsterdamse wethouder Hester van Buren heeft eind vorige week nog een kwade brief over gestuurd aan de minister van infrastructuur. Uit de gemeente Diemen, of de gemeenteraad, zijn nog geen protesten vernomen.