Kwartierdienst treinen station Diemen nu al terug

Vanaf vandaag, 2 juli, stoppen treinen op station Diemen weer vier keer per uur. NS heeft de kwartierdienst nu al opnieuw ingevoerd, eerder dan tot nu toe gepland in december. Vanaf 2 juli rijdt NS de Sprinter op het traject Amsterdam Centraal – Almere Centrum namelijk ook weer in de daluren, van maandag t/m zondag tot ongeveer 20.00 uur. Per 2 september rijden deze treinen weer tot aan station Almere Oostvaarders. Vanaf dat moment rijdt deze treinserie al conform de dienstregeling van 2025. De Sprinter op het traject Amersfoort Vathorst – Hoofddorp rijdt van maandag t/m vrijdag weer de hele dag (tot circa 22.00 uur) door naar Hoofddorp. Het afgelopen halfjaar reed deze trein in de daluren alleen tussen Amersfoort Vathorst en Amsterdam Centraal. De kwartierdienst op station Diemen overdag is eind vorig jaar vervangen door een halfuurdienst wat tot veel protesten uit Diemen heeft geleid. In het kader van een optimalisatie van de dienstregeling is die maatregel nu teruggedraaid.